У СУБОТУ ПОЧИЊЕ СЕЗОНА ВОЖЊЕ БРОДИЋЕМ “АПАТИНКА”

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Директорица Јавног предузећа за управљање путничким пристаном и марином Апатин, Љиљана Крец најавила је да у суботу, 16. маја 2020. године почиње сезона вожње бродићем “Апатинка”. Сви Апатинци, али и туристи који посете наш град, имаће и овог лета прилику да виде Специјални резерват природе “Горње подунавље” са Дунава.

Према речима Љиљане Крец, вожње бродићем “Апатинка” ће бити организоване сваке суботе од 17 сати, а полазак је са апатинске Марине.

-Велика част и задовољство нам је да након периода изолације и карантина можемо да најавимо да од 16. маја креће сезона крстарења бродићем “Апатинка”, који ће возити сваке суботе. Ове године смо се одлучили да на почетку сезоне вожње крећу у 17 часова, како би и људи који евентуално раде пре подне, могли поподне да искористе за боравак у природи и већ добро познату вожњу нашим бродићем. Ово је прилика и за све они који нису до сада крстарили овим делом Дунава, да истраже “Горње подунавље” и све лепоте природе које резерват нуди, поручила је Љиљана Крец.

Она је нагласила да ће приликом укрцавања на бродић и током саме вожње, бити испоштоване све превентивне мере за спречавање ширења вируса КОВИД-19.

-На уласку у броић ће бити постављена средства за дезинфекцију и држаће се потребно одстојање између људи, а како бродић има могућност да буде скроз отворен, мислим да заиста неће бити никакве опасности по здравље наших путника.

Заинтересовани ће 16. маја моћи да се провозају до “Великог лимана”, а 23. маја до “Мишвалда”. Вожње трају сат времена, а цена по особи је 300 динара. Последње суботе у мају бродић “Апатинка” ће возити до “Вагона”, крстарење траје 90 минута а цена карте је 350 динара.

Резервације се могу обавити путем телефона 025/515-00-68 од 7 до 20 сати, или доласком на рецепцију ЈП “Апатин” (Дунавска обала бб). Приликом резервације, родитељи треба да пријаве и децу без обзира на узраст.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *