U SUBOTU, 18. MAJA, MANIFESTACIJA “NOĆ MUZEJA”

APATIN KULTURA VESTI

Tema ovogodišnjeg programa manifestacije pod nazivom “Noć muzeja”, koja će biti održana u subotu, 18. maja, jeste dizajn, njegova ekspanzija u savremenom životu, dizajn svuda oko nas, dizajn kao stil života i dizajn malih stvarti.

U tri prostora na području Apatina prezentovaće se različiti, primenjeni oblici dizajna. Programi će početi od 18 sati i trajaće do ponoći.

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra biće otvorena izložba radova radionice “Mala škola dizajna” moderatora Danijele Cvetković, magistra slikarstva, gde će posetioci imati priliku da naprave svoj dizajn-proizvod, a ujedno će biti predstavljena postavka “Grafički dizajn danas”.

Nju čine pozorišni i filmski plakati, plakati manifestacija, festivala, kao i reklamne poruke, autoportreti i kalendari, čiji su autori dizajneri savremene domaće scene.

U Muzeju “Dunav” biće prikazana video projekcija “Zapisi o dizajnu”, koju će obraditi Milan Zulić, dizajner i slikar iz Apatina, a zainteresovani će biti u mogućnosti da saznaju šta je dizajn i kako nastaje dizajn-proizvod.

Na platou kod spomenika Nikole Tesle biće priređena postavka pod nazivom “Dizajn piknik”. Reč je o dizajniranju hrane, keteringu, oslikavanju tela, a biće održan i koncert “Unlinited jazz kvarteta”.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *