АПАТИН ДОБИО МУРАЛ ДУШКА ТРИФУНОВИЋА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Мурал са ликом Душка Трифуновића, српског књижевника, песника и телевизијског аутора, рад апатинског уметника Радомира Дрче од данас краси стамбену зграду у истоименој улици у центру Апатина.

Израда мурала је идеја нашег суграђанина Ђорђа Kуриџе, грађевинског инжењера и власника фирме „АБ пројект инжењеринг“ чије се седиште налази у овом стамбеном објекту.

Наредног викенда, у суботу 12. септембра Kуриџа планира обележити и Трифуновићев рођендан. – У суботу од 10 часова на простору испред мурала, намеравамо обележити Душков рођендан. У организацији ће му како каже помоћи Завичајно удружења Срба пореклом из Босне и Херцеговине „Петар Kочић“. Читаће се поезија Душка Трифуновића, слушати песме и хитови које је овај песник током свог живота створио сарађујући са бројним поп звездама и рокенрол бендовима.

-„Има нека тајна веза“, „Шта би дао да си на мом мјесту“, „Главо луда“ само су неки од хитова за које је Душко писао текстове. Радио је за „Бијело дугме“ , „Индексе“, Тешку индустрију, Неду Украден, Здравка Чолића, Арсена Дедића,Јадранку Стојаковић а последње познато естрадно име са којим је сарађивао је био Жељко Јоксимовић на песми „Има нешто“. Укупно је око 300 његових песама компоновано и снимљено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.