U GALERIJI “MEANDER” SUTRA OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA DRAGOSLAVA VIŠEKRUNE

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra sutra će biti otvorena izložba slika novosadskog umetnika Dragoslava Višekrune. Otvaranje je zakazano za 19 sati, a izložba će trajati do 29. marta.

Slikarstvo Dragoslava Višekrune je suptilna artikulacija likovnih elemenata i pojmova. To su skladne vizuelne predstave. Komunicira kroz dva osnova pravca, estetski i idejni. Estetski princip sastoji se od monohromne ravni i linearnog sadržaja nad njom.

Ovaj umetnik se ne uklapa u sofisticirane autoritete angažovane (konceptualne) umetnosti niti u konvencionalne parametre predmetnog slikarstva, te je zasebna umetnička figura u našoj savremenoj umetnosti.

Rođen je u Šapcu 1945. godine. Član je UPIDIV-a, SULUV-a i Likovnog kruga. Izlagao je više puta u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Bačkom Petrovcu, a u Jugoslaviji u Zagrebu i u Varšavi, Diseldorfu, Londonu, Cirihu, Lahti, Montrealu, Tokiju, Havani.

Od 1974. godine učestvuje u višemedijskom identiteu Novog Sada. Bavi se grafikom, grafičkim dizajnom, ilustracijom, plakatom, scenografijom, kaligrafijom. Iz oblasti grafičkog dizajna dobio je više od deset prvih je nagrada.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *