OTKUP SEOSKIH KUĆA SA OKUĆNICOM ZA IZBEGLICE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Izbeglicama koje još uvek nisu trajno rešile svoj stambeni problem na području apatinske opštine nudi se nova mogućnost i to otkup seoskih kuća sa okućnicom.

Komisija za izbor korisnika za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji opštine Apatin kroz otkup seoskih kuća sa okućnicom raspisaće javni poziv kako bi dobili pomoć za rešavanje stambenog pitanja kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom, najviše do 810.000 dinara po porodici.

Pravo na tu pomoć mogu da ostvare izbeglice i članovi njihovog porodičnog domaćinstva koji imaju boravište/prebivalište na teritoriji opštine Apatin, a smešteni su u kolektivnom centru ili iznajmljenom privatnom smeštaju. Kako saznajemo izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50% od već pomenutog iznosa od 810.000 dinara.

Prijava i potrebna dokumentacijapodnose se u opštini, u zatvorenoj koverti preko pisarnice Opštinske uprave putem zahteva, a on se može dobiti kod poverenika za izbeglice. Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je od 15. marta do 12. aprila 2013. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *