“SVET SA SPUTNJIKOM” OVOG ČETVRTKA O AFERI LITVINJENKO

APATIN DRUŠTVO VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. “Svet sa Sputnjikom” ovog četvrtka dekonstruiše aferu Litvinjenko. Kako je u Londonu, trovanjem radioaktivnim polonijumom, ubijen bivši ruski obaveštajac? Kakva je bila uloga saradnika CIA-e koji je bio na sastanku sa Litvinjenkom kada je on otrovan? Da li se ova afera koristi za demonizaciju Vladimira Putina po matrici Slobodana Miloševića, Sadama Huseina, Gadafija i Asada? Kome sad odgovara dodatno zahlađenje odnosa Zapada i Rusije?

O svemu ovom pričaće Prof.dr. Mirjana Kovačević – Fakultet za diplomatiju i bezbednost, Andreja Savić- bivši direktor BIA, Đuro Bilbija – glavni urednik sajta “Fakti”.

U drugom delu emisije biće analiziran slučaj Olivera Ivanovića. Zašto je osuđen, uprkos nedostatku dokaza njegove krivice? Postoji li šansa da se presuda preokrene, i od čega će to zavisiti? Kakvu poruku Ivanovićeva osuda šalje drugim liderima kosmetskih Srba? Hoće li ovaj slučaj uticati na briselski dijalog s Prištinom i kakva bi morala da bude reakcija zvaničnog Beograda?

Gosti će biti Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića, Toma Fila, advokat i Dušan Proroković – Centar za strateške alternative.