У СРЕДУ У МАЛОЈ САЛИ К.Ц. АПАТИН ИГРАЈУ ДВА ДОКУМЕНТАРНА ФИЛМА

APATIN KULTURA VESTI

У среду, 22. маја 2024. са почетком од 18 сати у Малој сали апатинског Културног центра биће приказана два документарна филма, са пројекцијама у 18 и у 19 сати.

“Пасионирани филмски документариста Бошко Милосављевић и овога пута апатинској публици представља нова и изузетна филмска остварења. Писац, сценариста и редитељ многих документарних филмова од којих су неки награђени међународним признањима, Милосављевић нам у среду доноси тематски два различита филма, али веома значајна за бит српског бића.
– „Наш доктор, а писац” – говори о великом српском ствараоцу који је истовремено био и лекар. Реч је о др Душану Радићу, чије су приповетке и роман обележиле нашу међуратну историју. Такође, његов живот, боравак у рату, као и школовање у Француској – тема су овог биографског документарног филма, који траје 32 минута. Наратор је Бранимир Брстина.
Нешто пре, горе наведеног, сниман је филм „Колевка”, у Призрену. Он говори о животном путу Цара Душана, али и о његовој задужбини. Овај кратки, али ефектан документарни филм траје 15 минута. Наратор је Бојан Жировић.
Иако је од раније познат нашој апатинској публици, треба истаћи да је Милосављевић професор српског језика и књижевности и страствени заљубљеник у филм. Оснивач је ЛХС студија који се бави продукцијом телевизијских спотова, документарних филмова, али и осликавањем мурала и ликовном уметношћу уопште. Написао је низ сценарија и режирао велики број документарних филмова, а за нека од њих је добио међународне награде.”
Посетиоце пројекција упознаће са најновијом продукцијом, а публика ће у интеракцији имати могућност да сазна више о овим филмовима.
Филмови ће бити приказани у среду, 22. маја 2024. године у Малој сали Општинског културног центра са почетком у 18 часова и у 19 часова. Улаз на пројекције је слободан. Културни центар позива све љубитеље филма да узму учешће јер ће бити у прилици да са аутором разговарају о филмовима, али и о другим темама везаним за историју, књижевност и културу у најширем смислу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *