У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ, ОД СУТРА НЕМА ШКОЛА, ВРТИЋА И ФАКУЛТЕТА

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Председник Србије Александар Вучић обратио се вечерас грађанима како би саопштио које су нове мере донете у борби ротив корона вируса.

Србија је од данас у рату против невидљивог противника ког морамо да победимо. Борба која је пред нама је борба за наше родитеље и будућност – рекао је на почетку обраћања.
Вучић је рекао да је, на основу писма које је министар одбране упутио, пратећи закон и Устав, одлучено да се прогласи ванредно стање на територији целе земље.

-Надлежни ће пратити развој ситуације, молим најстарије који су најугроженији, да не излазе из својих кућа. Ми ћемо после 72 сата, уколико видимо да нема поштовања прописа, донети и одлуку о њиховом ограниченом кретању, како бисмо их заштитили – поручио је председник.

Председник је рекао да се од сутра затварају вртићи, школе, факултети, теретане, као и да се прекида са спортским дешавањима, а да ће Министарство управе и локалне самоуправе донети одлуку шта ће бити са ресторанима и кафићима.

Он је још додао да ће од сутра болнице чувати војска, а ко буде прекршио савете лекара о изолацији, биће кажњен казном затвора од 3 године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.