МЕРЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ У АПАТИНСКОМ ДОМУ ЗА СТАРЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Дому за старе и пензионере у Апатину забрањене све посете, нови корисници се примају само уз потврду да нису заражени са Covid19. Како вирус највише погађа најстарије људе, предузете су све мере безбедности и дезинфекције за кориснике и запослене.

Како су за РТВ рекли у Дому за старе и пензионере у Апатину, у установи је смештено 178 корисника старосне доби до 90 година. Забрањене су посете лицима збринутим у установи, али и изласци ван установе, обзиром да многи корисници имају децу која раде у иностранству, ризик је оваквим “превентивним карантином” сведен на минимум, објашњавају у Дому за старе и пензионере.

Такође, лица која морају отићи код лекара ван установе, по повратку одлазе у карантин. Како вирус највише погађа најстарије грађане, предузете су максималне мере превентиве, безбедности и дезинфекције за најстарије кориснике и запослене.

У протеклих недељу дана било је захтева за пријем нових лица у Дом, али они су сви одбијени јер нису имали потврду да нису оболели од корона вируса, што је тренутни услов да би добили смештај. Строго се поштују препоруке ресорног Министарства, а нарочито ради на превентиви, додају у апатинском Дому.

Корона вирус не бира и све генерације су изложене ризику од заразе, али људи изнад 60 година спадају у најризичнију групу. У Центру за контролу и превенцију болести истичу да „старији одрасли“ и људи са одређеним хроничним болестима имају много веће шансе да се разболе. Домови за старе и пензионере збрињавају старије кориснике, који су већ претежно болесни, а управо они спадају у најризичнију групу. (РТВ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.