U SONTI 40 ODRASLIH U ŠKOLSKIM KLUPAMA

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR VESTI VOJVODINA

Nastavnički tim i andragoški asistent, Stevan Oršoš, Škole za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru je u okviru svoje akcije uključivanja i afirmacije obrazovanja, svih osoba starijih od petnaest godina, a bez završene osnovne škole, na teritoriji grada Sombora, uspešno realizovao obilazak potencijalnih polaznika škole.
U kontaktu, neposrednim razgovorom, polaznici su još jednom upoznati sa novim funcionalnim programom za osnovno obrazovanje odraslih, njegovim prednostima i mogućnostima za nastavak školovanja,navode u ovoj ustanovi.
Ova akcija sprovođena tokom jula, avgusta i septembra, ostavila je vidljive rezultate u smislu povećanog broja polaznika, kao i njihove motivacije za nastavak školovanja.
Najbolji odaziv je bio u Sonti,nadomak Apatina, gde nastavi prisustvuje preko četrdeset odraslih osnovaca. Oni su i pored svojih porodičnih obaveza i sezonskih poslova, koji su još u toku, odvojili vreme, u popodnevnim i večernjim časovima, za svoje obrazovanje.Kako nam je rekla prof.Tatjana Dugandžić,predavač i vođa tima,u grupi do četvrtog razreda ima 15 polaznika.
Nastava se realizuje u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u tom selu i na ovaj način se izlazi u susret polaznicima koji ne moraju da putuju u Sombor.
Prema rečima Borislava Staničkova ,načelnika Školske uprave za Zapadnobački i Severnobački okrug, ŠOO je među najboljima u Srbiji.