ODRŽAN FESTIVAL “MLADI SU ZAKON”

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR VESTI
Somborski edukativni centar i Kancelarija za mlade opštine Apatin, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovali su u Rok-baru “Bermudski trougao” polufinale muzičkog festivala “Mladi su muzika”.
Velikom broju prisutnih, većinom mladih, obratili su se Srđan Vlaškalić i Veselin Mašić, predsednik Somborskog edukativnog centra i koordinator projekta za apatinsku opštinu iz KZM, koji su govorili o projektu.
Tokom četvoročasovnog programa, koji je protekao u odličnoj atmosferi, predstavila su se tri prijavljena benda sa područja apatinske opštine: Forgotten 16 (rock) iz Svilojeva, FIRST ROW (hardcore) iz Apatina i Prototype Unleashed (heavy/thrash metal) iz Apatina. Njihove repertoare čine obrade i autorske numere.
Pobednika je odlučila publika, a prvoplasirani bend, petočlani Prototype Unleashed, plasirao se u finale muzičkog festivala “Mladi su muzika” koji će se održati 6. decembra u Somboru uz učešće pobednika polufinalnih takmičenja iz Vrbasa, Apatina i Sombora. Članovima pobedničkog benda uručene su karte za predstojeći NS Koncert godine u Novom Sadu.
Publika je glasanjem stekla pravo na poklon u skladu sa prevencijom AIDS-a i učešće u nagradnoj igri, pa su, nakon proglašenja pobednika takmičenja, izvučena dva dobitnika karata za NS Koncert godine.