U SOMBORU OTVOREN REGIONALNI EDUKATIVNI CENTAR

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA KULTURA POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

SOMBOR- U Somboru je juče otvoren Regionalni edukativni centar za poljoprivredne proizvođače.Prema rečima Saše Todorovića, gradonačelnika Sombora, objekat će biti svojevrsni kongresni centar otvorenog tipa,a rezltat je saradnje grada, Poljoprivredne stručne službe i Američke organizacija za međunarodni razvoj (USAID).
– Centar će biti dostupan drugim organizacijama i pojedincima koji se bave i drugim aktivnostima osim poljoprivrede – veli Todorović, i dodaje da se u narednom periodu očekuje unapređenje poljoprivredne proizvodnje, što je, između ostalog, i kurs nove lokalne samouprave.
Direktor Poljoprivredne stručne službe Vladimir Sabadoš, se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su svojim zalaganjem pomogli projekat koji nije bilo jednostavno ostvariti.
– Centar ima IT kabinet i sale za predavanja sa mogućnošću simultanog prevođenja, kako bi se na što kvalitetniji način ugostili saradnici iz drugih zemalja, ali i kako bi se pružila prilika svim žiteljima grada da uzmu učešća u aktivnostima centra bez obzira na jezik kojim govore – kaže Sabadoš.Ukupna vrednost projekta je oko 200.000 evra.

Sombor Edukativni centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.