OBUKA ZA AKTIVNO ZAPOŠLJAVANJE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI
U nameri da podstakne zapošljavanje i samozapošljavanje žena i mladih u opštini Apatin, Novosadski humanitarni centar raspisao je Konkurs za polaznike prvog ciklusa obuke, koji se sastoji od pet jednodnevnih treninga na teme: analiza individualnih potencijala i planiranje karijere, uvod u preduzetništvo, biznis plan, finansije i upravljanje resursima, upravljanje preduzećem i marketing, reklamiranje i odnosi sa javnošću.
Obuka je besplatna za sve polaznike, a sve troškove snosi organizator . Svih pet jednodnevnih treninga biće održani u Apatinu od septembra do decembra 2014. godine. Na Konkurs se mogu javiti svi zainteresovani sa teritorije  apatinske opštine uz napomenu da će prednost biti data ciljnim grupama projekta (mladi od 15 do 30 godina starosti i žene bez obzira na godine starosti) onima koji u prijavi pokažu najviše zainteresovanosti za pohađanje programa obuke i motivaciju da, nakon obuke, pokrenu sopstveni posao ili aktivno traže zaposlenje.
Odabrani polaznici (20 – 25) imaće obavezu da pohađaju svih pet dana treninga u prvom ciklusu. Polaznici koji pokažu najveći uspeh biće u prilici da pohađaju i stručnu obuku u drugom ciklusu obuke (prva polovina 2015. godine) u jednoj od sledećih oblasti: proizvodnja organske hrane, razvoj lokalnog turizma i socijalno preduzetništvo – pomoć u kući starijim osobama.
Najuspešniji polaznici drugog ciklusa obuka imaće mogućnost da, u okviru ovog projekta, dobiju bespovratnu finansijsku pomoć za pokretanje sopstvenog posla u oblasti organske proizvodnje, razvoja turizma i pomoći u kući starijim osobama.
Rok za dostavu prijava je 10. septembar 2014. godine. Zainteresovani kandidati i kandidatkinje treba da ispune prijavni obrazac i da ga dostave organizatoru obuke. NSHC će o rezultatima odabira obavestiti sve kandidate do 19. septembra 2014. godine.
Među saradnicima iz apatinske opštine su i Udruženje građana „MRAV“ i Kancelarija za mlade opštine Apatin, pa se građani i putem njihovih sajtova i facebook profila mogu informisati o tome kako se prijaviti za učešće u obuci i svim ostalim detaljima  vezanim za ovaj konkurs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.