U SOMBORU OTVOREN CENTAR “ZDRAVKA” DRUŠTVA ZA BORBU PROTIV RAKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Centar “Zdravka” Društva za borbu protiv raka Sombor počeo je sa radom 18. septembra, samo dan nakon njegovog svečanog otvaranja.

Akcija “Zdravka”, koja traje već deset godina, i dalje će živeti u selima, za sve one koji nisu u mogućnosti da putuju do grada, stručnjaci će dolaziti u njihovo okruženje, a u centru “Zdravka” odvijaće se aktivnosti namenjene obolelima koji žive u gradu, najpre namenjene ženama koje rade po ceo dan i ne stižu do lekara, a treba im neka pomoć ili savet.

“Moj san je počeo 2010. godine kada sam u grupi stručnjaka iz Srbije provela tri nedelje u Kaliforniji u programu “Zdravlje žene”. Imala sam prilike da čujem kako se sprovodi rehabilitacija i kako se pruža psihosocijalna podrška lečenima od raka i uopšte čitavim porodicama koje mnogo trpe kada neki član oboli od raka. Videla sam tada da je pacijent aktivan partner u lečenju, što znači da su pacijent i zdravstveni radnik sa jedne strane i žele da pobede bolest koja je sa druge strane. Meni se činilo da to nije skupo, da je moguće i da će rezultati biti bolji”, istakla je na otvaranju centra “Zdravka” predsednica Društva za borbu protiv raka Đerđi Šarić.

Predstavnik američke ambasade u Beogradu, Dru Giblin, kazao je na otvaranju da SAD podržavaju mnoge projekte u Srbiji zarad bolje budućnosti zemlje, a da su posebno zadovoljni kada pojedinci koji su bili na edukaciji u Americi stečena znanja i iskustva prenesu kroz različite aktivnosti i u svom okruženju.

Centar “Zdravka” (Filipa Kljajića 11) radiće dvokratno od 10 do 13 i od 17 do 19 sati a biće “desna ruka instituciji”.

Veliki broj prijatelja Društva za borbu protiv raka, saradnika, sponzora odazvao se pozivu da svojim prisustvom uveliča jedan ovakav po Sombor i njegove građane značajan događaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *