U SOMBORU ODRŽANA SAJAMSKA MANIFESTACIJA “SVET RADA I OBRAZOVANJA”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Somborska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, zajedno sa partnerima Regionalnom privrednom komorom, Školskom upravom, gradom Somborom i opštinama Apatin, Kula i Odžaci, organizovala je u Gradskoj hali “Mostonga” treću po redu sajamsku manifestaciju pod nazivom “Svet rada i obrazovanja”.

Otvaranju sajma prisustvovali su predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje iz Beograda, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, predstavnici lokalnih samouprava opština Zapadnobačkog okruga, kao i mnogi drugi gosti. Njegov značaj dokazuje i učešće Regionalne privredne komore iz Sombora i predstavnika Regionalnih privrednih komora susednih država, Hrvatske i Mađarske, čime je dobio i međunarodni karakter.

BenQ Digital Camera

Učestvovale su sve srednje škole Zapadnobačkog okruga, među kojima su tri apatinske: Tehnička škola sa Domom učenika, Srednja građevinska i drvoprerađivačka stručna škola i Gimnazija “Nikola Tesla”, fakulteti i učenički domovi, a maturantima osnovnih i srednjih škola i njihovim roditeljima pružene su informacije o obrazovnim profilima i zvanjima.

Maturanti srednjih škola koji ne planiraju da nastave školovanje imali su mogućnost da se upoznaju sa preduzetnicima, koji su kao nezaposlena lica uz finansijsku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova započeli sopstveni biznis, ali i drugim uslugama koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje.

BenQ Digital Camera

Na sajmu su održane radionice za stručne saradnike osnovnih i srednjih škola, učenike osnovnih škola i za roditelje.

Mladi su imali priliku da se uključe u panel diskusiju pod nazivom “Volontiranje-izazovi i perspektive”, čiji je domaćin bila Kancelarija za mlade opštine Apatin, a učesnicima panela svoj rad prezentovali su i predstavnici Kancelarije za mlade opštine Kula, Somborskog edukativnog centra i Kancelarije za mlade grada Sombora.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *