РАДИЈСКА РАДИОНИЦА ГЕРОНТОЛОШКОГ КЛУБА ИЗ АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Радијска радионица Геронтолошког клуба из Апатина
Пројекат “Развој услуга социјалне заштите у оквиру регионалне геронтолошке мреже”, у оквиру ког је Геронтолошки клуб дограђен и опремљен, а захваљујући средствима Европске уније, приводи се крају. Подсећамо, ради се о пројекту прекограничне сарадње између Србије и Хрватске, где су Дому за старе у Апатину пројектни партнери Геронтолошки центар из Суботице и Дом за старије и немоћне особе из Осијека и Ђакова.
Kлуб ради готово годину дана, а његово чланство је достигло цифру од око стотину корисника. Kоординатор Kлуба, Јелена Kосановић, заједно са представницом чланова, Радмилом Савчић, гостовала је у просторијама Радио Дунава, где су кроз малу радионицу упознавања са радом једне радио станице, сумирани резултати рада апатинског Геронтолошког клуба.

-Било ми је изузетно задовољство учествовати у овом пројекту. У име свог тима захваљујем, пре свега, нашим члановима, а потом и удружењима, организацијама, појединцима и медијима, који су такође дали значајан допринос раду нашег Kлуба. Трудили смо се да садржаји које нудимо буду разноврсни и да изађемо у сусрет жељама и интересовањима својих корисника. Поред свакодневних активности, у наредне две седмице планирамо још два лепа догађаја, а о чему ће наши чланови и јавност бити благовремено обавештени, рекла је Kосановићева.
Радмила Савчић се присетила свог првог сусрета са Kлубом и истакла како ју је прво импесионирао простор који је, према њеним речима, изузетно лепо и модерно уређен.

-Не само да ме је тај савремени амбијент импресионирао, већ је и стручни део рада на високом нивоу, јер је то место на ком људи могу да се друже, да науче нешто ново, користе бесплатан интернет и још много тога. С обзиром на то да сам ја водила уредничке послове у галерији Меандер, блиско сам везана са ликовном уметношћу, па сам у Kлубу и одржала две радионице које се тичу примењене уметности, а које су биле веома занимљиве члановима. Све остале радионице које су одржаване у Kлубу биле су пођеднако интересантне, јер нису биле у питању класичне радионице, већ неке мало другачије активности, међу којима бих издвојила музичка дружења, забаве, караоке. Ишли смо и у посету музејима у Сомбору и Пригревици, те сам мишљења да су сви чланови Kлуба заиста могли да учествују у једном изузетно квалитетном програму током протеклих готово годину дана, казала је Савчић.
Цео разговор између Радмиле Савчић и Јелене Kосановић можете послушати на линку испод.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.