У СОМБОРУ ОДИГРАН ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Марија Миљевић и Тамара Миљевић, као и Ђорђе Клашнић и Милош Милић победници су Финалниг турнира „Банка Поштанска штедионица beach – volley лиге 2019.“, првенства Србије у одбојци на песку, који је у суботу завршен на Тргу Светог Тројства у Сомбору.

Финални турнир првенства Србије у одбојци на песку, који је трајао је од четвртка до суботе (15 – 17. август) и привукао велики број гледалаца, заједно са ОСС организовао је Град Сомбор, у сарадњи са Спортским савезом Сомбора. Пре финалног турнира првенства Србије и ове године, као и ранијих година, организован је међународни рекреативни турнир на којем је учествовало 80 рекреативних играча одбојке на песку.

Тамара Миљевић и Ђорђе Клашнић су проглашени за “краљицу и краља плаже 2019.”.

Пехаре и медаље најбољим паровима предали су Ђула Мештер, први потпредседник ОСС, представници Града Сомбора и Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС.

Марија Миљевић и Тамара Миљевић су у финалу савладале Наташу Савовић и Нину Шкарић са 2:0 (21:12, 21:18) и освојиле титулу првака Србије. Милица Бељански и Ања Меселџић су у мечу за треће место победиле Јовану Марчетић и Мињу Тасић са 2:0 (22:20, 21:19).

Ђорђе Клашнић и Милош Милић су у финалу одбојкаша пред више од 2000 гледалаца савладали Стефана Басту и Ивана Лозића са 2:0 (21:12, 22:20) и титули победника Финалног турнира додали и титулу првака Србије. Миљан Киковић и Лука Гутеша су у мечу за треће место победили Сашу Сурлу и Лазара Коларића са 2:1 (18:21, 21:18, 15:10).

Као и претходне године, одбојкашки клуб Апатин је и ове године имао представницу на финалном турниру првенства Србије за сениорке. Млада одбојкашица Апатина, Ивана Милер је другу годину за редом играла на финалном турниру првенства Србије, ове године у пару са Александром Жужић из Сомбора. Милер и Жужић су избориле пласман у четвртфинале турнира, где су поражене од шампионки Србије Марије Миљевић и Тамаре Миљевић. На крају финалног турнира Милер-Жужић су заузеле високо пето место .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.