У РОМСКОМ НАСЕЉУ ЧИТАВА УЛИЦА ОСВАНУЛА У РУПАМА- ЛОПОВИ НАПРАВИЛИ ШТЕТУ ОД 150 000 ДИНАРА

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Екипе ЈKП „Наш Дом“ од јутрос у Ромском насељу постављају знакове упозорење над отворима шахти и уличних сливника за воду, након што су претходне ноћи са њих нестали поклопци и решетке.
Наиме, лопови су крађом решетки са сливника и поклопаца шахти поред велике материјалне штете угрозили све учеснике у саобраћају, а у појединим улицама, које су широке тек толико да аутомобил може да проће, од јутрос није могућ нормалан саобраћај. Процењена штета износи 150 000 динара.

Читава Омладинска улица у овом насељу осванула је у рупама, па је право чудо да нико од пролазника или возача није настрадао. Станари су огорчени. Тврде да то није учинила особа иза Насеља. Некима је поклопац нестао испред улазних врата.

Буквално је украо решетку испред улазних врата. Да нас јутрос није пробудила полиција која је радила увиђај, могао је неко из наше куће настрадати. Верујем да то није урадио неко из Ромског насеља и сигуран сам да му то што је украо нико од откупљивача у насељу неће платити, тврди један од станара из Омладинске.

Откупна цена гвожђа по килограму је око 20 динара. Вредност украдених поклопаца и решетки прерачуната у динаре износи тек 2500 динара. Власник једног отпада из Ромског насеља каже да дужи период не откупљује елементе од ливеног гвожђа за које претпоставља да су од сливника или шахти. Он је појаснио да се лопови често снађу како би заобишли ова правила. –Поклопци се разбијају, секу и мешају са другим гвожђем, како инспектори не би могли да га пронађу, тврди власник отпада.

Из ЈKП „Наш Дом“ кажу да су до поставке нових, на отворе сливника и шахти постављени знакови упозорења. -На овај начин скрећемо пажњу пешацима и возачима на шахте без поклопаца и апелујемо на возаче да пазе, кажу у ЈKп-у. Ово предузеће ће поднети и кривичне пријаве против непознатих починиоца.

На основу евиденције на територији општине Апатин регистровано је 5.000 сливника, а цена решетке, која обухвата набавку, транспорт и монтажу износи 15.000 динара без ПДВ.

1 thought on “У РОМСКОМ НАСЕЉУ ЧИТАВА УЛИЦА ОСВАНУЛА У РУПАМА- ЛОПОВИ НАПРАВИЛИ ШТЕТУ ОД 150 000 ДИНАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.