У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ САНАЦИЈА ПОДОВА У СОМБОРСКОМ ПОРОДИЛИШТУ – ТРУДНИЦЕ ЋЕ НА ПОРОЂАЈ ИЋИ У НОВИ САД И СУБОТИЦУ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Реновирање сомборског породилишта које је коштало више од 19 милиона динара завршено је у јануару прошле године, а том приликом у потпуности су реконструисани тоалети и собе, а захваљујући овом пројекту породилиште је добило и нови апартман, као и изолациону собу. Између осталог, комплетно су замењени и сви подови, који су на жалост, након само годину дана почели да пропадају, па је неопходно урадити поправку истих.

Из сомборске болнице су најавили да ће у понедељак, 24. априла 2023. године започети радови на санацији дела пода где су уочена улегнућа и утврђено пропадање цементне кошуљице у Одсеку за акушерство при Одељењу за гинекологију и акушерство Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

У допису који је упутила ова установа је наведено да се радови обављају у гарантном року и целокупно ће бити финансирани од стране извођача радова, фирме „Сомборелектро“ д.о.о. Сомбор, а предвиђени рок за завршетак посла је 21 дан. Због наведене санације од данас, 20. априла 2023. године па све до завршетка радова, пацијенткиње за порођај биће упућиване у Општу болницу Суботица или на Клинику за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине Нови Сад. Из сомборске болнице напомињу да ће прворотке и жене које су предвиђене за порођај царским резом бити упућиване на Клинику за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине Нови Сад, другоротке и вишеротке у Општу болницу у Суботицу, а пацијенткиње које су у термину за порођај биће прегледане у Општој болници Сомбор у дежурству од стране дежурног гинеколога.

“За хитне случајеве обезбеђени су услови за порођај у склопу Одељења за гинекологију и акушерство у Одсеку за конзервативну гинекологију Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор”, стоји у саопштењу које је потписао в.д. директора сомборске болнице, др Драган Растовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *