NADA ZDRAVKOVIĆ: NIZOM AKTIVNOSTI USMERITI DECI PAŽNJU NA KNJIGE I ČITANJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Sa početkom drugog polugodišta i nastavkom školske godine počinju i takmičenja iz sportskih i naučnih oblasti, a u apatinskoj osnovnoj školi Žarko Zrenjanin su stavili akcenat na čitanje knjiga i skretanje mladih učenika od interneta i modernih tehnologija.

-Malo više pažnje smo hteli da obratimo na knjigu i čitanje, obzirom da u ovoj eri modernih tehnologija deca se sve više baziraju na brze informacije, naradno da deca treba da napreduju i razvijaju se tehnološki, međutim smatram da knjiga i čitanje istih razvijaju logičko razmišljanje i generalno bolje utiču na decu i zbog toga smo odlučili da u naš program uvrstimo dva projekta jedan je „Čitalački maraton“, a drugi „Čitalići“. – kazala je Nada Zdravković, direktorka osnovne škole Žarko Zrenjanin.

Osnovna škola će u saradnji sa Narodnom bibliotekom iz Beograda 30. januara organizovati izložbu posvećenu Dušku Radoviću na kojoj će se pored njegovih knjiga naći plakati, ali i njegove poznate izreke. Najviše zasluga za većinu ovih aktivnosti prema rečima direktorke može se pripisati učiteljici Snežani Panković koje je svojim naporom uspela da organizuje ove manifestacije.