У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПУТА КУПУСИНА – БАЧКИ МОНОШТОР

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

На основу конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јануара расписала Управа за капитална улагања АП Војводине, општини Апатин су одобрена средства за реализацију пројекта реконструкције општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору, у две фазе.

Тим поводом у згради Покрајинске Владе у Новом Саду, уприличено је потписивање уговора са представницима општина и градова који су учествовали на конкурсу. Председник Владе Војводине Игор Мировић, уговор о опредељеним средствима за реализацију пројекта пута Kупусина – Бачки Моноштор уручио је председници општине Апатин Дубравки Kораћ. За реализацију прве фазе у овој години, одобрена су средства у висини од 98.046.819,95 динара, док је приближно исти износ средстава предвиђен за 2022. годину. Општина Апатин ће у пројекту учествовати са износом од 10% његове укупне вредности. Саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин са брзим путем од Сомбора до Kикинде, чија градња почиње већ крајем године, рекла је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

Председница општине изразила је захвалност покрајинској Влади, а посебно директору Управе за капитална улагања Недељку Kовачевићу који је препознао значај реализације ове инвестиције. Улагања у саобраћајну инфраструктуру су изузетно вредна за будућност, али и велика оптерећења за буџете мањих општина каква је Апатин. Зато нам је јако важно да се и у временима која долазе настави са реализацијом сличних пројеката, закључила је Дубравка Kораћ.

Извор-СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *