U PETAK SASTANAK FOKUS GRUPE U SKLOPU OBRAZOVNO-POLITIČKE MERE USMERENE KA OBRAZOVNOJ INKLUZIJI ROMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Centar za obrazovne politike iz Beograda održaće u petak, 22. februara, sastanak fokus grupe koja će kao temu imati sprovođenja obrazovno-političkih mera koje su usmerena ka obrazovnoj inkluziji Roma. Sastanak će se održati u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin sa početkom od 12 sati.

Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, usvojenog septembra 2009. godine, uvedene su različite mere kao što su nove upisne procedure, pedagoško profilisanje, školske prakse zasnovane na diferencijaciji i individualnim obrazovnim planovima, kao i dodatnim servisima namenjenim deci koja imaju potrebu za dodatnom podrškom u obrazovanju.

– Centar za obrazovne politike uz podršku Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja i Fondacije za otvoreno društvo sprovodi projekat “Monitoring inkluzivnih obrazovnih politika”. Jedan od ciljeva ovog projekta jeste pružanje doprinosa uspostavljanju mehanizama monitoringa inkluzivnog obrazovanja na sistemskom nivou zarad budućeg razvoja i unapređenja politika inkluzivnog obrazovanja – navodi se u pozivu za učešće na fokus grupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *