У ПЕТАК ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА БЕЛОГ ЈАСЕНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одзиву великог броја наших суграђана, општина Апатин је у акцији „Посади свој хлад“ добила одређени број садница, а јавна подела двогодишњих садница белог јасена ће бити организована 9. априла 2021. године од 12 часова у Јавном комуналном предузећу „Наш дом“ Апатин, на адреси Железничка број 4. Број садница је ограничен, а једна особа може да добије највише једну садницу.

Организатори акције апелују на грађане који прузму саднице, да исте никако не саде на јавне површине, већ је идеја да се саднице посаде на приватним поседима, односно у двориштима, баштама, викендицама, итд.

Саднице које се деле у оквиру поменуте акције су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија, које желе да озелене места широм Србије и којима је битно здравље грађана.

„Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици“, поручују организатори акције.

Свака садница садржи лого спонзора као и QR код путем којег будући власник може да је региструје и прати упутства за њен даљи развој, док је друга страна везице остављена за име оног ко ће је посадити и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији, план организатора акције је да у наредним годинама грађанима подели 300.000 садница, те да се на тај начин створе здравија места за живот свих нас. Њихова порука гласи: „Ми не садимо дрвеће у шумама, већ у градовима јер ту и живимо“.

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „ Trillion Trees“ Светског економског форума у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

1 thought on “У ПЕТАК ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА БЕЛОГ ЈАСЕНА

  1. Eto, ovde sade drvece, a pored biciklisticke staze od Apatina prema Banji poseceno je sve, prizor je vise nego tuzan, A svako drvo je bilo zdravo. Ko je to dozvolio? Ako je smetalo stazi, o tome je trebalo ranije da se razmisli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.