У ПЕТАК ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДОВА “ПУТЕМ НАШЕ МАШТЕ”

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској Галерији „Меандер“ 29. новембра 2019. године ће бити отворена изложба радова корисника Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама под називом “Путем наше маште II”. Отварање изложбе заказано је за 19 сати, а Апатинци ће поставку моћи да погледају до 12. децембра.

Услуга Дневни боравак се фокусира на унапређење квалитета живота корисника у властитој социјалној средини кроз одржање и развијање социјалних, психолошких и физичких функција и вештина, како би се у што већој мери оспособили за самосталан живот. Кроз ову услугу корисници, у организованом окружењу и уз потребан надзор сарадника васпитача, стичу и развијају когнитивне, емоционалне и моторичке способности. Стручну подршку пружа служба Центра за социјални рад Апатин, а значајна материјална средства за пружање ове услуге издваја локална самоуправа.

Услуга Дневни боравак се реализује кроз осмишљене програме који су прилагођени очувању потенцијала корисника кроз различите радно-окупационе активности, психолошке радионице, спортско-рекреативне активности, организовање пригодних културно-уметничких садржаја и који пружају могућност да учествују у разним активностима у локалној заједници.

У изради ликовних радова корисници су користили различите врсте ликовног материјала и примењивали различите технике рада: слагање боја, бојење темперама, разводњавање бојама, тачкање, прскање бојама и слојевито сликање.

Радови корисника су маштовити и оригиналан доживљај корисника, аутентични и богати у личном изразу корисника, што је и пренето на финални продукт. Разноврсне боје на ликовним цртежима корисника одражавају спонтаност, искреност и осећајност, а приметан је и значајан напредак у раду због чега су корисници изузетно поносни на себе са жељом да овај таленат поделе са својим суграђанима и допринесу ширењу социјалних веза и односа међу институцијама у локалној заједници.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.