У ПЕТАК ЋЕ БИТИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МИРАША ВУКСАНОВИЋА „ИГРА“

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској Галерији „Меандер“ у петак 21. јуна 2024. године са почетком у 19 сати биће уприличено отварање изложбе Мираша Вуксановића, под називом „Игра“.

 „Упркос томе што се дефиниција игре, као најраније и најстарије човекове делатности, јавља поприлично касно (крајем 19. века), она је и много раније заокупљала мислиоце. Ако се  сетимо Платоновог става који је говорио да је важно да човек цео живот проведе у игри, заправо мислимо на неограничен низ могућих дефиниција које нам она доноси, а које су у директној супротности краткотрајним дефиницијама појединачних одлика игре. Игра је искрена да не подлеже конвенцијама, активна да не оптерећује, мисаона онолико колико је спремна на креативност, остварена је привидом нестрварности, постојана је толико да је неухватљива стварности. Иако смо свесни тријумфа памених уређаја који се противе свим одликама изворности појма игре, игра остаје као доминантан путоказ били ми свесни тога или не“ Слађана Драгичевић Трошић.

Мираш Вуксановић (Сомбор, 1975) Завршио је Факултет примењених уметности и дизајна у Београду одсек Сценографија/Сликарство. Имао је четири самосталне изложбе и учествовао на бројним групним изложбама. Добитник је Награде за сценографију у оквиру фестивала „Дани комедије” у Јагодини. Добитник је Прве награде „Сомборски салон“ 2021. године.

Посетиоци ће поставку моћи да погледају у апатинској галерији до 3. јула 2024. године. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *