У ОПШТИНИ АПАТИН БЛАГИ ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У Републици Србији је до јуче регистровано укупно 520.911 потврђених случајева COVID 19. Од последњег извештаја тестирани су узорци 15.265 особа од којих је 4.634 позитивно. На респираторима je укупно 219 пацијенaтa. У последња 24 часа преминуло је 28 особa услед последица изазваних вирусом COVID 19

Тренутно је у здравственим установама и привременим болницама у Републици Србији укупно хоспитализовано 4.516 пацијената код којих је потврђено присуство вируса, односно који су суспектни на нови корона вирус.

Каква је тренутно епидемиолошка ситуација у нашој општини, рекла нам је помоћница директора Дома здравља Апатин, Бранка Бајић.

-Евидентан је пораст броја пацијената који се јављају свакодневно на преглед, па тако и заражених, али немамо нагли пораст случајева. Тренутно се број оних који се јављају на преглед креће од 15 до 17, а позитивних након прегледа 5 до 8. Општина Апатин тренутно има 83 позитивна слуачаја, што је за 8 више у односу на претходну недељу, рекла је Бранка Бајић.

Она је још додала да имунизација тече по плану, те да је број ревакцинисаних грађана сада 2120.

акцинација и даље протиче по плану. Наши суграђани су се вакцинисали у највећој мери са кинеском Sinofarm вакцином, а мањим делом са Astra Zeneca и Pfizer. Чекамо још увек на руску вакцину и спискове наших суграђана који су се за њу пријавили, те са надам да ће у скорије време и то почети, изјавила је Бајић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *