У ОКВИРУ ДАНАШЊЕ АКЦИЈЕ ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ЦРВЕНОГ КРСТА, ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ПРЕКОНТРОЛИСАЛО 57 АПАТИНАЦА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Црвени Крст Апатин и Поливалентна патронажна служба Апатин су организовали акцију бесплатне провере здравствене ситуације Апатинаца, у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста.

Заинтересовани суграђани су имали прилику да изврше бесплатну контролу крвног притиска и нивоа шећера у крви, а како сазнајемо од Владана Караџића испред Црвеног крста Апатин, акцији се одазвало 57 грађана.

-Данас је на главној улици у Апатину, испред маркета „Макси“ одржана бесплатна провера здравствене ситуације наших суграђана, а поводом обележавања Недеље Црвеног крста. Акцији се одазвало 57 Апатинаца који су преконтролисали крвни притисак и ниво шећера у крви. Акцију су организовали Црвени Крст Апатин и Поливалентна паторнажна служба Апатин. Недеља Црвеног крста у складу са опредељењем Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца ове године се обележава под слоганом „Све што чинимо, чинимо од срца“, а активности поводом тога трају од 8. маја 2023. године до 15. маја 2023. године, најавио је испред апатинског Црвеног крста Владан Караџић.

Сутра 11. маја се традиционално обележава Национални дан добровољних давалаца крви, а ове године са циљем да се подигне пажња јавности о потребама које живот значе као и да се ода почаст и признање свим добровољним даваоцима крви који својим несебичним чином помажу у спашавању живота, најавио је Караџић још једну активност у обележавању Недеље Црвеног крста.

-У оквиру Недеље Црвеног крста, још једна од активности одржаће се сутра 11. маја када се обележава Национални дан добровољних давалаца крви. Сви добровољни даваоци крви који су драгоцену течност донирали једном, пет, десет и двадесет пута добиће захвалнице на кућне адресе, а требало би споменути и да су волонтери Црвеног крста Апатин овим поводом посетили ПУ „Пчелица“ са циљем упознавања деце са радом и активностима, као и основама пружања прве помоћи, рекао нам је Караџић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *