МАЛИШАНИ ИЗ АПАТИНСКИХ ВРТИЋА ПРОДАЈОМ ИГРАЧАКА ПРИКУПЉАЈУ СРЕДСТВА ЗА ДАНИЛОВО ЛЕЧЕЊЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Предшколска установа “Пчелица” Апатин је покренула још једну хуманитарну акцију прикупљања новца за лечење нашег малог суграђанина Данила Балаћа. У пешачкој зони улице Српских владара, на потезу између апатинске Музичке школе “Стеван Христић” и “Слатке куће” данас је одржана дечија пијаца, на којој су грађани имали прилику да купе дечије играчке које су донирали малишани из апатинских вртића, како би дали допринос у излечењу свог другара. У улози продаваца данас су били малишани из објекaта “Јаслицe” и “Бубамара” са својим васпитачицама, док Апатинци су куповали понуђене играчке по симболичним ценама. Било је и оних суграђана који су плаћали играчке али нису желели да их узму, како би их деца поново продала и прикупила што више новца за Данила.

Координаторка ове хуманитарне акције, васпитачица Смиља Мирић се захвалила свим родитељима који су донирањем играчака подржали акцију, и најавила да ће нове сличне акције продаје дечијих играчака поново бити организоване наредних дана.

-Ово је друга хуманитарна акција коју Предшколска установа “Пчелица” организује за Данила. Желим да цитирам чика Душка Радовића који је рекао “Наше мало некоме може бити много“. Захваљујемо се свим родитељима који су подржали ову акцију донирањем играчака, и то њихово мало ће за Данила бити много. Планирали смо да овакву продају играчака организујемо сутра и у петак на истом овом месту, али смо због најављеног лошег времена одлучили да то померимо највероватније за наредну седмицу, али ћемо о томе благовремено обавестити јавност, закључила је Смиља Мирић.

Васпитачица Смиљана Карамарковић је позвала Апатинце да подрже и наредне хуманитарне акције које ће организовати Предшколска установа “Пчелица”.

-Хвала свим учесницима, као и Туристичкој организацији Апатин која нам је уступила изложбене столове. Овим путем позивам наше мале и велике суграђане да нам се прикључе у једној лепој акцији и да се заједно са нама радују, а пре свега да прикупимо што више средстава за Данилово лечење, поручила је Смиљана Карамарковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *