U NOVU GODINU SA ALEKSOM JELIĆEM

APATIN DRUŠTVO VESTI

Apatinci će i ove godine imati doček za pamćenje jer će, kako saznajemo, na novom trgu uz trubače i apatinske bendove nastupiti  pop pevač Aleksa Jelić.U razgovoru sa Ljubomirom Radakovićem , direktorom Turističke organizacije Apatin, saznajemo šta će pored novogodišnje noći biti organizovano za doček Pravoslavne nove godine, kao i koji su uslovi prijave za Plivanje za Krst Časni.

Građane opštine Apatin će u najluđoj noći zabavljati grupa Apatinska selekcija sa narodnim orkestrom, njihov nastup počinje u 21 sati i 30 minuta, a nakon njih od 22 sata i 30 minuta pa sve do ponoći nastupaće Aleksa Jelić. U ponoć će predsednik opštine Apatin , Dr Živorad Smiljanić,  čestitati novu godinu građanima, a nakon toga uslediće nastup trubača.

Za doček Pravoslavne nove godine konačni raspored još nije utvrđen, ali prema rečima Radakovića u Apatinu će za popularnu “Srpsku” nastupiti etno grupa Lazarice i grupa Gold. Tradicionalno će se lomiti pogača u kojoj će biti skriven dukat, a Ljubomir Radaković je iskoristio priliku da poželi mnogo sreće onome ko ga pronađe. Novina je to da će se ove godine po prvi put doček Pravoslavne nove godine organizovati i u Prigrevici.

Kada je u pitanju plivanje za Krst Časni, gospodin Radaković je rekao da će se T.O. potrudi da organizacija i ove godine bude na najvišem nivou, i da će se preduzeti sve mere da plivači budu bezbedni. I ove godine svi će morati da prođu lekarski pregled i na taj način potvrde svoju zdravstvenu spremnost za nastup na ovakvoj manifestaciji, a novina od ove godine je to što će svi učesnici pre početka plivanja biti potvgnuti alkotestu.

Razgovore sa Radakovićem možete poslušati u linkovima ispod: