U GRADSKOJ ADMINISTRACIJI SOMBORA 226 ČINOVNIKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Po poslednjim podacima u Gradskoj upravi Sombora po odeljenjima i službama ukupno se nalazi 226 radnika, i to angažovanih na neodređeno i određeno vreme.Na spisku od ovog broja činovnika ,njih- 19 je izabranih i postavljenih, kao i devet službenika koji se nalaze na stručnom osposobljavanju u svojstvu volontera.
Tako je u toku 2012. i 2013. godine u GU zaposleno  20 novih radnika. Najviše ih je u Odeljenju za opštu upravu, koje obuhvata i mesne kancelarije po naseljenim mestima. U ovom Odeljenju u radnom odnosu je 62 zaposlenih, od kojih 30 radi u selima.
Po broju izvršilaca dalje sledi Odeljenje za komunalne poslove u kojem radi 21 radnik, zatim za privredu  18,  za finansije 17, za društvene delatnosti 15, inspekcije i komunalne policije 15,  lokalne poreske administracije 12, potom slede odeljenje za obrazovanje sa 10,  za skupštinske i izvršne poslove devet, a Odeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj osam radnika.
Preglomazna  je i Služba za zajedničke poslove, u kojoj je u radnom odnosu 33 zaposlenih. U ostale tri službe, za imovinsko-pravne poslove, za turizam i za informacione i komunikacione sisteme radi ukupno petero ljudi.
U kabinetu gradonačelnika trenutno je u radnom odnosu samo jedna osoba.Nova gradska administracija najavila je „veliko pospremanje i čišćenje“ viška kadrova,po preporuci Vlade Srbije. Tačan broj zaposlenih u JKP još se ne zna,ali je on nesumnjivo izuzetno velik, i tu su najvljeni rezovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *