КУПУСИНА ДОБИЈА ЧЕТВОРОСТАЗНУ КУГЛАНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Средствима Националног савета мађарске заједнице купљена је четворостозна куглана која ће бити монтирана у Купусини, у објекту који је пре двадесет година изграђен баш за ову намену. До сада су у овом објекту који се налази у дворишту купусинског Добровољног ватрогасног друштва, биле две дотрајале стазе за куглање које су због сталних кварова често биле ван функције. Оне су демонтиране, а према речима Петера Иштвана, одборника у Скупштини општини Апатин, почела је монтажа четири половне, али савременије стазе.

-Куглана је купљена на домаћем тржишту и њена набавка ће са монтажом коштати око милион динара. Аутоматске стазе словеначког произвођача су старе двадесетак година, али ће задовољити све потребе које љубитељи куглања у Купусини имају. Монтажа је у току и очекујем да ће радови бити готови за десетак дана, а због епидемиолошке ситуације још увек не знамо тачно када ће куглана почети да ради. Морам да нагласим да је овим остварен сан Купусинаца, да се напокон заврши куглана, рекао је Петер.

Према његовим речима, иако у Купусини постоји одређени број љубитеља куглања, још увек нема назнака да ли би могао да се формира и клуб.

-Уз помоћ чланова Добровољног ватрогасног друштва, махом зими када људи имају више времена, организују се такмичења унутар самог села, између невладиног сектора, улица, али и појединачни турнири. Тада позивамо и људе са стране, а неколико Апатинаца су и до сада често долазили у Купусину на куглање, казао је Иштван Петер.

Он је напоменуо да постоји могућност да ће куглана бити дата у закуп неком ко би то комерцијализовао, и додао да већ има заинтересованих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *