У БЕРЛИНУ НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ИМЕ – МУХАМЕД!

APATIN VESTI ZANIMLJIVOSTI

Мухамед је било најпопуларније име за новорођене дечаке у Берлину прошле године, јавља Дејли Мејл позивајући се на немачки Билд.

Удружење за немачки језик открило је да се име Мухамед налази међу десет најпопуларнијих имена у чак шест немачких савезних покрајина, пренео је Klix.ba.

Поред популарности у Берлину, ово име арапског порекла нашло се на врху листе и у Хамбургу, Северној Рајни-Вестфалији, Сарланду и Хесену. Када је реч о Немачкој у целини, име Мухамед нашло се на 24. на позицији.

Мухамед је име које је у Берлину скочило са шестог на прво место као најпопуларније име за дечаке, и налази се испред Луја и Емила, а управна директорка Удружења за немачки језик Андреа Евелс је раније повезала пораст популарности овог имена са таласом имиграције.

Евелс је прошле године истакла да би ово име могло ући у топ десет најпопуларнијих имена за бебе у земљи до 2021. или 2022. године.

Подсећамо да је више од милион миграната с Блиског Истока и из Северне Африке ушло у Немачку откако је Ангела Меркел отворила врата земље 2015. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.