У АВГУСТУ И СЕПТЕМБРУ ДРЖАВА ЋЕ ДАТИ ПОСЛОДАВЦИМА 18.000 ДИНАРА ПОМОЋИ ПО РАДНИКУ

EKONOMIJA SRBIJA VESTI

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је држава нашла начин да издвоји директна новчана средства за привреду и запослене и да је обезбеђено по 310 евра за више од милион запослених.

Наводећи да ће у наредна два месеца бити исплаћено још 60 одсто минималне зараде запосленима, а за један месец ће бити одложени и порези и доприноси на зараде. Мали је рекао да ће прва уплата у руке запослених стићи до 10. августа, док друга уплата следи у септембру.

“То је око 18.000 динара по запосленом за један месец, односно око 155 евра”, навео је Мали, а пренело Министарство финансија.

Он је подсетио да је досадашњи пакет подршке био вредан 5,1 милијарду евра, а да ће додатна издвајања државу коштати још око 66 милијарди динара.

Како је додао, поносан је што је Србија једна од ретких земаља у свету која може да се похвали оволиком подршком за привреду.

“Ретко која земља у свету, чак и оне које су много богатије од нас, може да се похвали оволиком подршком и уделом у БДП-у од чак 12,2 процената. Такође, ретко која земља у свету може да се похвали да на тај начин, директним давањима, подржава своју привреду у периоду од скоро пола године”, навео је Мали.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *