ПЕСНИК ЗОРАН М. МАНДИЋ ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ ЗHАЧКЕ КПЗ СРБИЈЕ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Наш угледни савремени српски песник, есејиста, књижевни и ликовни критичар ЗОРАН М. МАНДИЋ добитник је Златне значке Kултурно-просветне заједнице Србије за 2020. годину, која се додељује за дугогодишњи допринос развијању културних делатности – за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе народа и народности Републике Србије.

Златну значку додељује Kултурно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Свечано уручење „Златне значке“ одложено је због ванредне ситуације у Београду, изазване пандемијом вируса KОВИД 19, као чињенице да је забрањено окупљање више од 10 људи у затвореном простору. Датум уручења биће накнадно објављен, када се за то стекну услови.

Зоран М. Мандић је и овогодишњи добитник књижевне награде „Милан Ракић“ Удружења књижевника Србије за књигу „Одбрана избора“ у издању Kњижевне заједнице „Борисав Станковић“ из Врања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *