У АПАТИНУ СЕМИНАР “КАКО ДО КВАЛИТЕТНЕ РАКИЈЕ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Удружење апатинских произвођача и љубитеља воћних ракија “Чувари традиције” позивају хоби произвођаче ракија да се пријаве на мини семинар “Kако до квалитетне ракије”, који ће се одржати 26. марта у Међународној марини у Апатину.

У склопу Семинара, поред предавања, биће одржано и представљање приручника “Ракијски код 25306570 – Практикум за справљање воћних ракија” аутора Горана Марковића. Почетак програма је планиран у 9. часова и биће подељен у три дела. Учесницима семинара ће се обратити Петар Хорти представник апатинских произвођача ракија који ће говорити о савременом начину производње алкохолних пића уз употребу енолошких средстава. Након њега, аутор књиге “Ракијски код 25306570” Горан Марковић говориће о савременом начину производње алкохолних пића од коштичавог воћа- шљиве, кајсије и брескве, док ће Зоран Ристић, стручни сарадник и саветник ракијског портала “Фб ракија и ракијаши” учесницима семинара представити производњу ракија од јабучастог воћа- јабуке, крушке и дуње.

Семинар је намењен, пре свега, хоби произвођачима ракија са територије округа који ће бити у прилици да се упознају са процесом производње ракије, и да кроз разговор са стручњацима усвоје знања и информације. На крају семинара, у дискусији и дегустацији, предавачи и полазници ће анализирати најбоље оцењене ракије на раније одржаним смотрама, каже Петар Хорти испред апатинског удружења произвођача ракија.

Чланови удружења “Чувари традиције” су од почетка 2022. године учествовали на пет међународних такмичења где су постигли завидне резултате. Стара Моравица- пет злата, три сребра и једна бронза. Зеница БИХ, два злата у категорији дуња и лоза, односно 11 златних и седам сребрних признања. Рача- злато у категорији ракија од јабуке, три злата и једно сребро. Kавадарци, Македонија- једно злато и два сребра, и последње такмичење у Бечеју на којем су апатински ракијаши у категорији траварица освојили злато и једно сребро.

Семинар о производњи ракије ће бити одржан 26. марта у сали за конференције Међународне Марине у Апатину, у времену од 9-14 часова. Уз котизацију од 200 динара, пријаве се могу обавити путем телефона 065/52-333-66 и 063/501-459.

1 thought on “У АПАТИНУ СЕМИНАР “КАКО ДО КВАЛИТЕТНЕ РАКИЈЕ”

  1. dobar naslov kako do dobre rakije,edukacija,i o rakiji sada,uskoro master znanje i zvanje,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *