ODRŽAN SASTANAK SOCIJALISTIČKE OMLADINE SRBIJE

APATIN POLITIKA VESTI
U sedištu Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije održan je sastanak Socijalističke omladine Srbije na kome su prisustvovali predsednici gradskih i opštinskih saveta. Sastanku je prisustvovao i predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin Miloš Đerić.
Razmatrane su aktivnosti socijalističke omladine i njena uloga u predstojećim događajima i utvrđen je datum sednice Republičkog saveta Socijalističke omladine Srbije na kojoj će biti izabrani njeni organi.
Đorđe Đoković, predsednik mladih socijalista, je istakao da omladina treba da uzme učešće na predstojećem Kongresu SPS 14. decembra.
– Omladina treba da bude dodatni oslonac partijskom rukovodstvu – rekao je Đoković. On je dodao da mladi moraju da se izbore za svoje mesto.
Na Kongresu, kao najvišem organu SPS, neophodno je da i Socijalistička omladina Srbije doprinese revitalizaciji i modernizaciji stranke uključivanjem što više mladih sa ciljem da partija bude moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije.
– Cilj nam je da nakon Kongresa podelimo odgvornost sa svojim starijim kolegama, jer ulaganjem u mlade pruža se mogućnost da imamo bolju budućnost – rekao je, između ostalog, Đoković.
Na sastanku je zaključeno da bi uključivanje mladih u najviše organe partije trebalo da bude strateški okvir politike SPS i da je važno da se mladi aktivnije uključe u sve partijske aktivnosti zajedno sa svojim starijim kolegama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.