У АПАТИНУ ОТКРИВАЊЕ СПОМЕН ПЛОЧЕ РАДЕТУ РАТКУ ВЕИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На спортској хали у Апатину, у уторак 15. фебруара ће бити откривена спомен-плоча са именом Радета Ратка Веина, Апатинца који је током рата 1999. године изгубио живот у бици на Паштрику.

Спомен-плоча ће бити откривена у 10.00 часова, на Дан државности, чиме ће и спортска хала Ош “Жарко Зрењанин” понети његово име.

-Позивам све грађане да 15. фебруара, на Дан државности Републике Србије дођу испред спортске хале како би присуствовали откривању спомен-плоче нашем суграђанину Радету Ратку Веину који настрадао 28. маја 1999. године на Паштрику. Желимо да спомен плочом и преименовањем спортске хале у Апатину одамо пошту и сачувамо сећање на нашег суграђанина који је у време када је изгубио живот био млад и перспективан млади спортиста, поручила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

Она је додала да ће се грађанима током откривања плоче обратити и генерал Стојан Kоњиковац који је 1999. године на Паштрику обављао дужност команданта Истуреног командног места у Шех махали (село Планеја) на самом Паштрику, јединице у којој је наш суграђанин служио војни рок.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *