У АПАТИНУ БРОЈ НОВООБОЛЕЛИХ МАЊИ ОД БРОЈА ГРАЂАНА КОЈИ ИЗЛАЗЕ ИЗ ИЗОЛАЦИЈЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Бранка Бајић, помоћница директора Дома Здравља и члан Општинског штаба за ванредне ситуације изјавила је данас да је у Апатину број новооболелих на дневном нивоу мањи од броја оболелих који излазе из кућне изолације. Иако је тренутну епидемиолошку ситуацију оценила тешком, Бајић се нада паду броја оболелих у наредних десетак дана.
-Пре три дана је било највише оболелих, односно 340 активних случајева, а јутрос је тај број 332. Јуче смо први пут имали мањи број дневно оболелих, него што је број скидања изолација, односно 24 особе којима је истекла изолација а новооболелих је 14, тако да је „црта“ кренула да се заравњује. Наша Kовид амбуланта по препорукама треба да ради од 9 до 17 часова, али смо због великог броја људи који долазе то радно време продужили до 18 часова, рекла је Бранка Бајић.
Она је поред извештаја о тренутној епидемиолошкој ситуацији говорила о рада Kовид амбуланте која се налази у приземљу Дома здравља.
-Рендген који се налази у Дому здравља је тежак сигурно тону и не можемо га премештати како и где хоћемо. Потрудили смо се да обезбедимо максимално добре услове за пацијенте који долазе. Испред амбуланте смо поставили шатор у којем има грејање, а медицинско особље на сваких пола сата излази како би обавило тријажу. Том прилоком наши запослени процењују стање пацијената и на основу клиничке слике одређују приоритете. Пракса је да труднице и мала деца улазе преко реда и у том смислу до сада није било проблема са пацијентима, објаснила је Бранка Бајић. Она је напоменула да јој је велико задовољство што јутрос није било пацијената у шатору.
-У Апатину има лакших и нешто тежих клиничких слика, а у сомборској болници има хоспитализованих Апатинаца. Једна особа је због компликација упућена на даље лечење у Нови Сад. Имамо и заражених здравствених радника који имају лакшу клиничку слику, али су у изолацији. Надам да ћемо у наредном периоду мало по мало заравнати ту „криву“ и да ћемо у наредних десетак дана имати пад броја оболелих. Без обзира на све, ја и даље апелујем на грађане да носе маске и да се чувају. Сматрам да смо добро организовани, а лекари заиста раде пуним капацитетом у две смене и то без пауза, нагласила је Бранка Бајић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *