У АПАТИНУ 76 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА- ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

-Пре само седам дана имали смо 15 активних случајева, а већ данас 76 позитивних на вирус Ковид-19. Нажалост, у нашој општини је регистрован и први смртни случај са типичним симптомима за Корона вирус, изјавила је помоћница директора апатинског Дома здравља Бранка Бајић у извештај о тренутном епидемиолошком стању на територији општине. Према њеним речима иако под контролом, ситуација је врло забрињавајућа.

-Као и на територији читаве Србије, пораст прегледа и заражених коронавирусом је евидентан и у Апатину, каже Бајић.

Напомињем да је од почетка пандемије у марту месецу до сада највећи број заражених у једном моменту био 25. У међувремену се број прегледа у Ковид амбуланти знатно повећао, а самим тим и број заражених. Ми смо у претходних недељу дана имали преко 200 прегледа у Ковид амбуланти од чега је више од 30% грађана било позитивно.

Најстарији Апатинац оболео од вируса Ковид-19 је 1931. годиште, док је најмлађи пацијент рођен 1997. године. Међу оболелима су и здравствених радници апатинског Дома здравља.

– Имамо и четири заражена здравствена радника и надамо се да ће стати на томе, али ми то не можемо предвидети. Поред ова четири медицинара имамо још два Ковид позитивна здравствена радника који су запослени у Сомбору али долазе код нас да раде хонорарно и све то нам отежава тренутну ситуацију, каже Бајић.

Овим путем апелујем на грађане да поштују епидемиолошке мере, да се повуку у куће и да се у продавницама задржавају што краће. Такође битно је да носе маске, да избегавају скупове посебно у затвореним просторима како се стуација не би отела контроли. Надам да ће ови апели уродити плодом, поручује Бранка Бајић.

-Сви позитивни пацијенти су упућени на кућну самоизолацију, а према наводима сомборског Завода за јавно здравље мера самоизолације се одређује и за све чланове уже породице са којима је оболели у свакодневном контакту, изјавила помоћник директора апатинског Дома здравља Бранка Бајић.

На тестирање у ковид амбуланту треба да се јаве само грађани који имају симптоме на Kовид-19.

-Kовид амбуланти треба да се обрате грађани са температуром, кашљем и малаксалошћу. Сви остали треба да позову Дом здравља како би се информисали. Уколико немају температуру најбоље је да не долазе него да се информишу телефоном. Прегледи који се свакодневно, у времену од 08 до 18 часова обављају у црвеној зони, трају до 20 минута.

1 thought on “У АПАТИНУ 76 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА- ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА

  1. Pa da testirate na vreme ne bi bilo toliko zaraženih. Ja sam se zarazila, nisam testirana, te ovo je, te ono je, na kraju kad su se svi oko mene razboleli testirali me a ja već antitela imam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *