У АПАТИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ ЗАПОЧЕТА ИЗГРАДЊА ОДБОЈКАШКОГ ТЕРЕНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Прошле недеље је започета изградња одбојкашког терена у дворишту гимназије “Никола Тесла” у Апатину, вредна око 2 милиона динара. Део новца, 10 000 евра обезбедили су ученици ове школе победом на прошлогодишњем „Kока-колином“ конкурсу у прикупљању амбалажног отпада.
-Почетком прошле године, компанија „Kока -кола“ је упутила позивно писмо средњим школама које се налазе у градовима на Дунаву. У првом моменту ми се учинило да нећемо успети, јер наша школа по броју ученика није велика, поредећи је са онима у Смедереву, Београду или Новом Саду. Међутим, наши ученици су веома озбиљно схватили задатак и активно учествовали у скупљању амабалажног отпада, што нам је на крају и донело победу на том конкурсу, каже директор апатинске Гимназије, Милан Дражић. Он додаје да је остатак или 40 одсто средстава за изградњу терена донирала општина Апатин. Нови одбојкашки терен ће бити прекривен модерном полиуретанском подлогом као и другим неопходним реквизитима.

-Изградња спортског терена је од великог значаја, пре свега за ученике и професоре школе јер ће се реализација физичког васпитања од сада истовремено одвијати на више спортских терена оном за фудбал, кошарку и одбојку, рекао је Дражић за радио Дунав.

Извођач радова је „Џими комерц“ из Пригревице, а рок за завршетак је 20 радних дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.