У АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА СТИЖУ ТРИ ПЕДИЈАТРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатински Дом здравља је коначно решио вишегодишњи проблем хроничног недостатка педијатара. Бранка Бајић, заменица директора Дома здравља Апатин је рекла да ће од ове јесени бити дугорочно ангажована три нова педијатра, који ће бити на допунском раду у овој установи.

-Наш Дом здравља већ дуже време има проблем са одласцима доктора у веће средине. Конкурс за запошљавање педијатра је стално отворен, али није било пријава. Сада смо најзад, уз велику помоћ локалне самоуправе нашли одрживо решење. Од следеће недеље ће један педијатар долазити два пута недељно, док је од октобра договорено ангажовање још два лекара у дечијем диспанзеру, чиме ће све смене бити покривене, објаснила је Бранка Бајић.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је рекла да су бројни позиви забринутих родитеља били јасан сигнал да локална самоуправа мора што пре да реши проблем са недостатком дечијих лекара.

-Мањак педијатара нас већ дуго мучи и због те ситуације сам добијала бројне позиве забринутих родитеља. Коначно смо успели да одговоримо на њихову бригу и да решимо тај проблем са три нова лекара, на задовољство пре свега грађана и родитеља, каже Дубравка Кораћ.

Она је објаснила да ће ангажовање додатних лекара бити финансирано из средстава локалне самоуправе.

-На такав корак смо се одлучили да би деци из наше општине пружили бољу здравствену негу. Прошле године смо отпочели велико реновирање Дома здравља, уложено је доста средстава и у набавку нове и модерне опреме, али то не вреди много ако немате квалитетне докторе. Зато ћемо наставити да радимо на томе да у Апатин привучемо још добрих лекара, закључила је Кораћева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.