У АГРОБИЗНИС ЦЕНТРУ СОМБОР ПОПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ – БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА 25 ГАЗДИНСТАВА

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

У Агробизнис центру за рурални развој и развој пољопривредне производње Сомбор, пописани су уговори о додели бесповратних средстава по конкурсу за субвенисање пољопривредне производње и унапређење функцонисања индивидуалних пољопривредних газдинстава.

Карло Пушкарица, директор Агробизнисцентра, каже да је додељено 5.000.000 динара сомборским пољопривредницима. Ова средства распоређена су за 25 пољопривредника који или почињу своју производњу или развијају неки нову производну идеју.Највећи износ, 25.000 динара, одобрен је седморо учесника, а најмањи 94.040 динара опредељен је по једној одобреној пријави.Остали учесници конкурса, који су на ранг листи били међу првих 25 од њих 130, добили су средства у распону од 100.000 до 227.000 динара.

Од 25 пољопривредних газдинстава којима су одобрена средства 14 је на селима, а 11 у граду.Финансијску подршку Агробизнис центру дали су град Сомбор и Кабинет за демографију и популациону политику владе Србије.

Агробизнис центар ће у сарадњи са локалним самоуправама широм земље у будућности организовати још неколико јавних позива.

Идеја је да се до краја године подели преко 15 милиона динара, као и да се покрену значајна истраживања у области пољопривреде и економског развоја, наводе у овом центру.

1 thought on “У АГРОБИЗНИС ЦЕНТРУ СОМБОР ПОПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ – БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА 25 ГАЗДИНСТАВА

  1. Postovani,
    Sta je sa konkursom za subvencionisanje polj.proizvodnje? Dodela sredstava za masine ciji je rok za predaju bio 12.02.2020?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.