BRANISLAV MEDIĆ ISPEKAO NAJBOLJU RAKIJU U 2014

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

“Dunja” Branislava Medića iz Apatina je proglašena za najbolju rakiju prvog sajma plemenitih rakija pečenih u 2014 koji je održan danas u u restoranu “025” na Bukovcu nadomak Sombora.Drugo mesto i srebrnu medalju je osvojio Kesić Slobodan iz Apatina  sa rakijom od kajsije a treće mesto Blagojević Miroslav iz Alekse Šantića takođe sa rakijom od kajsije.Na sajmu je učestvovalo 49 proizvodjača iz cele Vojvodine koji su nastupili u sedam kategorija sa  62 rakije.

“Nemam specijalne tajne u pečenju rakije, samo kvalitetno voće bez hemijskih dodataka i šećera “, rekao je Medić nakon preuzimanja pehara i diplome.

Predstavnik udruženja “Zlatna Jabuka” Radivoje Sekulić  kaže da se ovom manifestacijim pokušava okupiti veliki broj malih proizvođača  s područija Zapadnobačkog okruga koji proizvode kvalitetnu rakiju.

“Reč je o kvalitetnim proizvodima koji  zaslužuju mesto uz najskuplja i najkvalitetnija alkoholna pića ove vrste  koja se trenutno proizvode u svetu.On je naglasio da je naš okrug nadaleko poznat po kvalitetnim rakijama.Pored proizvođača rakija danas su se predstavili i proizvođači kazana a posetioci su  uz ulaznicu koja je koštala 200 dinara mogli konzumirati sve proizvode koji su bili izloženi.

Prvi sajam proizvođača mlade rakije 2014 , Sombor , restoran 025 Prvi sajam proizvođača mlade rakije 2014 , Sombor , restoran 025 2 Prvi sajam proizvođača mlade rakije 2014 , Sombor , restoran 025 3Sajam rakija, Bukovac, Sombor, 2014 Radivoje Sekulić, Sajam rakija, Bukovac, Sombor, 2014 Radivoje Sekulić, Sajam rakija, Bukovac, Sombor, 2014 Radivoje Sekulić,