TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA SOMBORA NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U Novom Sadu je održan 49.Međunarodni sajam turizma, u periodu od 29.septembra do 1.oktobra 2016.godine.
Sajam turizma je pored turističke ponude naše zemlje prezentovao i destinacije u Crnoj Gori, Grčkoj, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Sloveniji, a ovogodišnji partner sajma turizma je bila Republika Crna Gora.

Turistička organizacija grada Sombora je predstavila turističku ponudu našeg grada u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine sa akcentom na kulturnu, ugostiteljsku, etno ponudu, ponudu smeštajnih kapaciteta, kao i predstavljanje specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje” i sportske ponude našeg grada.

49.Međunarodni sajam turizma je dodelio prestižne nagrade za tri turistička objekta u Somboru. Dobitnik Zlatne medalje i Povelje za turističko domaćinstvo i gastronomiju je „Naš salaš“ iz Sombora, za riblje specijalitete dobitnik je čarda „Andrić“ Sombor i za kvalitet i raznovrsnost usluge u etno restoranu dobitnik je etno restoran „Fijaker „ Sombor.

Pored Međunarodnog sajma turizma, organizovan je i sajam lova, ribolova i sporta, sajam šumarstva, međunarodni sajam hortikulture, međunarodni sajam „Eko-svet“i međunarodni sajam konjarstva.

Sajam NS