TRIJUMF APATINSKOG BOKSA U NOVOM SADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Apatinski bokseri zabeležili odlične rezultate u prvom kolu Regionalne liga Vojvodine koje je održano proteklog vikenda na novosadskom Spensu.Rezultatom od četiri pobede , dva poraza i jednim nerešenim mečom bokseri vratili Apatin na mapu Srbije.
Takmičenje je bilo organizovano za sve kategorije, a ukupno je učestvovalo 19 klubova sa 68 boraca. U uvodnim borbama šansu da debituju imali su Milan Vujin u kategoriji seniora i Anđela Grmuša u kategoriji školarki. Vujin je u nerešenom meču sa Urošem Jovićem iz Novog Sada u atraktivnoj i bespoštednoj borbi pokazao zavidno znanje i spremnost što je publika i nagradila višestrukim aplauzima.
Velika uzdanica i nada bokserskog kluba Apatin , Anđela Grmuša je u dva meča savladala dve reprezentativke. Anđela je je pred prepunim gledalištem male sale novosadskog “SPENSA” pobedila Gega Helanu iz novosadskog kluba F89 i Cvjetičanin Jovanu iz beogradskog “Akademca” i ostavila sve prisutne bez daha. Ako se uzme u obzir da su ovo Anđelini prvi rezultati u boksu a posebno u ovoj kategoriji nije začudilo što je nakon mečeva stigao poziv za njen ulazak u reprezentaciju.
Vukašin Lukić je takođe bio odličan on je u kategoriji pionira u svom prvom meču nabasao na izvanrednog novosađanina Stefana Krasnića. Lukiću je ovo bio prvi nastup i nije iznenadilo što su sudije u naizgled izjednačenoj borbi prednost dale iskusnijem Krasniću kojem je ovo bio 28 meč po redu.Pobedu je odneo i Milan Huba u kategoriji školaraca, njemu je protivnik Hlavać Ondrej iz Vojvodine predao meč u prvoj rundi.U kategoriji seniora, Mandić Nikola je u odličnoj borbi od Tomić Radenka iz ekipe “Radnika” izgubio meč rezultatom od 1:2 u rundama.
U poslednjem meču kola, u kategoriji seniora nakon tri izvanredne i iscrpljujuće runde slavio je i Andrej Forgač.On je tokom čitavog meča sa Boškom Rausom iz Vojvodine-”MikroMarketa” pokazao nadmoć i držao inicijativu te je pravo čudo kako je ovaj do kraja borbe uspeo ostati na nogama. Forgač je ovom pobedom dokazao zašto nosi epitet jednog od najboljih boraca u Bokserkom klubu Apatin.
Šansu za nastup u ovom kolu nisu imali senior Mirko Bubalo i pionir Stefan Dukić jer u njihovoj kategoriji nije bilo prijavljenih boraca.Treneri apatinaca Milan Dubaić i Jovan Ćurčić odlično su vodili borce što su ovi bez greške i dokazali u ringu.
– Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovalo je 19 klubova i 70 takmičara , to su najbolji klubovi iz Vojvodine.Postigli smo ogroman uspeh , došli smo kao autsajderi a odlazimo sa budućim reprezentativcima – istakao je trener Milan Dubaić.

-Naši bokseri su imali više nego uspešan nastup i predstavljanje apatinskog boksa. U svim mečevima smo pokazali visok nivo spremnosti i to da samo sitnice nedostaju za osvajanje medalja na svim takmičenjima. Nadam se da će se to dogoditi uskoro. Mislim da smo opravdali ukazano poverenje Apatina i Sportskog saveza , kazao je Jovan Ćurčić, trener Bokserskog kluba Apatin.On je još dodao da za naše mlade takmičare ovaj turnir predstavlja ogromno iskustvo i satisfakciju ali i podstrek za dalji rad koji će biti nastavljen.
Priliku za nove rezultate naši bokseri imaju već u sledećem kolu koje se održava u Novom Sadu 21 februara 2015.

Anđela Grmuša Vujin Milan Lukić Vukašin Forgač pobeda Kačar sa BK ApatinVujin Milan Anđela Grmuša 2 Lukic Vukasin Vujin Milan 2 Nikola Mandić 1 Milan Huba Lukic Vukašin