TRAGEDIJA U APATINU- U POŽARU STRADALA MAJKA, ĆERKA ZBRINUTA U BOLNICI ZBOG TROVANJA DIMOM

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

U požaru koji se dogodio u subotu u Sonćanskoj ulici u Apatinu smrtno je stradala Ana Svilar (67)  , dok je njena ćerka Katarina Svilar (45) zbrinuta u bolnici zbog trovanja dimom.

Požar  je izazvala vatra iz šporeta “smederevca”. Nesrećna žena je u subotu iza ponoći spavala u kuhinji u porodičnoj kući u Sonćanskoj ulici broj 12 .Ćerka stradale, Katarina Svilar, koja je spavala u susednoj sobi je spašena i smeštena je u somborsku bolnicu zbog prevelikog udisanja dima koji je izazavo požar. Van životne opasnosti je.

-Kada smo došli na lice mesta ništa nismo mogli da uradimo. Dim je bio toliko gust da ni vatrogasci nisu uspeli da pronađu telo dok se dim nije  razbistrio. Telo žene je ugljenisano I mogli smo samo da konstatujemo smrt. Ovakav požar niko ne bi preživeo-kaže dr Dejan Mišković, iz dežurne službe Hitne pomoći. Dr Mišković dodaje da ćerka Katarina nije bila u opasnosti po život.-Preventivno smo je uputili u somborsku bolnicu na grudno odeljenje zbog udisaja dima-dodaje dr Mišković.

Požar je policiji prijavio komšija koja je izašla na lice mesta i pozvala vatrogasnu jedinicu koja je uspela da sanira požar.  Prema rečima komšija majka i ćerka su teško živele a primale su socijalnu pomoć.

Nezvanično saznajemo u “smederevcu” se ložio kesten.-Kesten je mogao da eksplodira u “smederevcu”, od prevelikih kalorija –navode naši sagovornici.

Ana Svilar,nastradala u požaru, Apatin 21.01.2017Ana Svilar,nastradala u požaru, Apatin 21.01.2017