ТИД РЕГАТА И ОВЕ ГОДИНЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Најпознатија дунавска регата стигла је у Апатин. Из немачког града Инголштат испловила је 22. јуна по 64. пут, а први одмор и ноћење у Србији имају у нашем граду.

-Учесници су пристигли у етапама и до 17.30 часова су сви упловили у Апатину. Дуга је тура, кренули смо јутрос из Мохача. У Апатину стандардно кампујемо на фудбалском терену, смештени смо у марини у којој користимо тоалете. За учеснике регате Туристичка организација Апатин припремила је вечеру. По изласку из воде извршена је контрола пасоша и докумената, изјавио је Предраг Богдановић, секретар Одбора за туризам у Кајакашком савезу Србије. Он је додао да су кајакаши добро примљени у Апатин.

На вечери је учеснике регате поздравила Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин која им је пожелела пријатан боравак у Апатину, као и мирну воду у наставку путовања током Дунава, до Црног мора. Приређен је и музичко-забавни програм.
Ове године у регати учествује 110 кајакаша, кануиста и веслача, а за 75 дана превеслаће пут од 2.515 километара. Током путовања веслачи ће ноћити у 61 месту у осам земаља дуж Дунава. Посетиће и четири престонице Беч, Братиславу, Будимпешту и Београд. Ове године учествују и три веслача из Србије. Регата ће у Црно море упловити 05. септембра ове године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.