MEMORIJAL DUŠAN MANDIĆ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na osnovu odluke Inicijativnog odbora Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, u saradnji sa Streljačkim klubom “Rade Končar”, ustanovljen je Memorijal Dušan Mandić, posvećen uspomeni na ovog istaknutog rezervnog starešinu (kapetana prve klase) i dugogodišnjeg predavača matematike u apatinskim srednjim školama.

Dušan Mandić (1948-2007) je završio Školu rezervnih oficira i bio je jedan od najboljih rezervnih starešina u jedinicama u kojima je imao ratni raspored, zbog čega je i postavljen na visoku dužnost za rezervnog starešinu, dužnost zamenika komandanta bataljona u 12. pešadijskoj brigadi, koju je veoma uspešno obavljao i tokom NATO agresije 1999. godine. U svojoj sredini važio je za jednog od najistaknutijih i najrevnosnijih prosvetnih i pedagoških pregalaca, koji je, svojim visoko profesionalnim i nadasve kreativnim odnosom i radom, ostavio dubok trag.

Memorijal će se, prema dogovoru, prvi put održati 2014. godine u nadmetanju rezervnih vojnih starešina i njihovih gostiju u sportskom streljaštvu.

U povodu ustanovljenja ovog Memorijala, delegacija ORVS opštine Apatin, na čelu sa predsednikom organizacije, pukovnikom Željkom Obradovićem, 21. novembra, na šestu godišnjicu smrti Dušana Mandića, posetila je i položila cveće na njegov grob.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *