ОДАБРАН ИЗВОЂАЧ, УСКОРО ПОЧИЊУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПРИСТАНА

APATIN POLITIKA VESTI

Повереник Општинског одбора СНС Апатин, Милан Шкрбић данас је на конференцији за медије која је одржана у просторијама странке, говорио о томе докле се стигло са реконструкцијом пристана. Шкрбић је на почетку излагања подсетио да се његов долазак на функцију председника општине Апатин поклапа са даном када је Пристан услед нагомиланог леда попустио и срушио се.

-Било је то 13. јануара 2017. године, Апатин је тада погодила једна од најхладнијих зима која је подсетила све нас који се сећамо времена када је Дунав током зиме успевао да заледи на свом току. Већ сутрадан када смо сагледали целу ситуацију, дао сам обећање да ћу као председник у овом мандату, учинити све како би се пристан реконструисао, али не само реконструисао, већ и на најбољи начин искористио, рекао је повереник ОО СНС Апатин.

Почетком маја ове године, Милан Шкрбић је потписао уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара за поправку пристана, након чега је уследило расписивање јавне набавке и избор извођача радова.

-Четвртак, 18. јул 2019. године био је последњи дан рока за достављање понуда и тога дана смо и отварали доспеле понуде. Са задовољством могу да кажем да је фирма ПД МИП градинг доо из Обреновца одабрана као извођач радова, јер је то фирма која води послове и у пројекту „Београд на води“. Рок за извођење радова је 120 дана од увођења у посао, те је за очекивати, у складу са временским условима, да ће до краја године Пристан бити спреман за употребу, саопштио је Шкрбић.

Повереник ОО СНС Апатин је на крају подсетио и на податак, да су стручњаци за ову област увидом у пројекат којим је првобитно рађен увидели где и на који начин треба додатно побољшати и унапредити будући пристан, а исти су констатовали и да је место на ком се налази одговарајуће, те да може ту и да остане.

Извор: ОО СНС Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *