TENISERI DANČEVIĆ I CVETKOVIĆ POREKLOM IZ APATINA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Teniski tandem namerava da u Srbiji otvori Internacionalni klub za mlade i perspektivne tenisere.

Frenka Dančevića, aktivnog igrača, i Dejana Cvetkovića, nekadšnjeg igrača, sada trenera, zbližili se na juniorskim takmičenjima, kada su obojica u svojim kategorijama, bili prvaci. Osim ljubavi prema tenisu zajedničko im je srpsko poreklo koje je bilo presudno da su danas uspešan tandem igrač-terener.-Obojica smo kao juniori prošli trnovit put. Zbog nedostatka sredstava na prvim turnirima gde se mnogo ne zarađuje delili smo sobu i zajedno trenirali. Srpsko poreklo nam je olakšavalo ovakav skroman način života.Kasnije smo već počeli da osvojamo titule  bilo je lakše-kaže Dejan Cvetković, trener Dančevića, koji je posle završenog Univerziteta Južne Kalifornije gde je imao kao uspešan teniser punu stipendiju, odlučio da pređe u trenere.

tenis dejan i frenki 3

Frenk Dančević, član Devis kup reprezentacije Kanade, za koju postiže značajne rezultate, uz Cvetkovića,   takođe ne krije da su počeci bili  naporni ali da je  odricanje roditelja, koji imaju još tri ćerke, urodilo plodom.-Moj otac, inženjer u Dženaral motorsu mi je bio prvi trener, iako sam nije igrao tenis. Uz požrtvovanje majke i njegovu podršku, uspeo sam da se posvetim ovom sportu sa puno energije, a sada je uz mene i supruga Nina sa kojom sam se prošle godine venčao u Apatinu, i koja me prati na turnirima-kaže Dančević,  koji svaki slobodan duži termin koristi da obiđe rodbinu u Apatinu, ode na pecanje, a u svom domu u Kanadi, rado prijateljima sprema  riblji paprikaš, upoznajući ih sa tajnama alasa sa Dunava.
Porodice su se preko sinova su se upoznale, zbližile, i svoje sinove sa radošću dočekuju posle uspešnih turnira, iako Dančevići žive u Kanadi a Cvetkovići na Floridi, gde teniski tandem najčešće trenira.-Međusobno  komuniciramo na srpskom jeziku trudeći se da ga negujemo kao i naši sinovi. Podržavamo njihov plan da jednog dana, kada se prestane sa aktivnim profesionalnim igranjem, njih dvojica otvore internacionalni klub za mlade i perspektivne tenisere  u Kanadi, Americi i Srbiji-kaže Dejanova majka elektroinženjer Vesna Cvetković, rođena u Apatinu, kao Kreculj, koja često dolazi u grad svog rođenja, da poseti školske prijatelje.

Zanimljivo je da je Frenk Dančević u Kanadi prvo počeo da trenira hokej, evrospki fudbal, pomalo tenis sa osam godina a u 16 godini profesionalno.-Prestao sam hokej kada mi je moja baka po ocu iz Apatina rekla da je to grub sport i pokazala mi sliku hokejaša koji nije imao jedan prednji zub-ispričao je Dančević ovu angedotu.